Voegwerk Restauratie

Soms merk je het pas als het te laat is. Voor reparatie van aardbevingsschade, vochtschade of het wegnemen witte uitslag op uw gevel bent u bij ons aan het juiste adres.

Wanneer moet u laten restaureren?

Meestal komt gevelrenovatie ter sprake nadat er problemen zijn opgetreden in de gevel. Het is dan ook erg belangrijk om eerst de oorzaak van het probleem goed vast te stellen.

Komt het door achterstallig onderhoud van voegwerk, of is er meer aan de hand? Wij kijken met u mee en adviseren over de te nemen stappen bij het restaureren van uw woning.

Schade aan de gevel

Er zijn verschillende schades die met de jaren kunnen ontstaan aan een gevel. Mos of algen-aanslag, kapotte stenen, vorstschade of witte uitgeslagen muren kunnen allemaal wijzen op teveel vochtopname van de gevels.

Zoals we eerder al beschreven is de aanpak van deze problemen afhankelijk van de achterliggende oorzaak. Ook speelt het materiaalgebruik, type voeg en type baksteen mee voor een goede oplossing. Wij kijken met u mee en geven advies over de wijze waarop dit gerenoveerd kan worden. 

Verandering van stijl

Bij gevelrenovatie aan uw woning heeft u ook de kans om eens kritisch te kijken naar de stijl en keuzes die de vorige bewoners tijdens de bouw en het onderhoud hebben gemaakt.

Zo kunt u bijvoorbeeld gestukadoorde sierlijsten laten vervangen door gemetselde rollagen of een andere kleur voeg aanbrengen langs de onderkant van uw gevel. Zo krijgt u door het laten uitvoeren van gevelrenovatie een mooi fris aangezicht voor uw huis. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden!

  • Bij ons kunt u rekenen op een eerlijk advies, ook wanneer er voor ons niets te repareren valt.
  • Goede communicatie en heldere afspraken; met oog voor uw persoonlijke situatie.
  • Wij denken in oplossingen; bij schadeherstel, maar ook preventief denken we graag met u mee.