Voegwerk Onderhoud

Wanneer moet uw gevel opnieuw worden gevoegd? En met wat voor materiaal? Moet het hele huis gerenoveerd of zijn er maar een paar delen waar even goed naar gekeken moet worden?

Wanneer moet u opnieuw laten voegen?

Bij het normale onderhoud van uw huis houdt u rekening met een keer een nieuwe schilderbeurt, wat kozijnen vervangen, het dak laten repareren. Het voegwerk komt vaak pas laat aan de beurt. Dit is ook geen probleem. Goed voegwerk kan zo 30 tot 40 jaar blijven zitten. 

Regen, zon en andere invloeden

Natuurlijk zijn er invloeden op de gevel waar u verder geen controle over heeft; een buitenmuur op het zuiden krijgt veel zonlicht te verduren en een muur op het westen veel regen en wind. Ook maakt de hardheid van de voeg en het materiaal dat is gebruikt veel verschil voor de houdbaarheid.

Materiaalgebruik en stijl

Vroeger werd er veel gevoegd met handgemaakte mortel. Dit geeft meer kans op witte uitslag en het materiaal reageert anders op verschillende omstandigheden. Tegenwoordig gebruiken we fabrieksmatig vervaardigde voegmortel, dit is makkelijker te verwerken en ook nog eens uitslag-arm. Ook werd er vroeger vaak een borstelvoeg gebruikt in plaats van een gladde voeg, dit heeft ook weer invloed op de houdbaarheid van uw voegwerk.

  • Bij ons kunt u rekenen op een eerlijk advies, ook wanneer er voor ons niets te repareren valt.
  • Goede communicatie en heldere afspraken; met oog voor uw persoonlijke situatie.
  • Wij denken in oplossingen; bij schadeherstel, maar ook preventief denken we graag met u mee.