Schoorstenen

Slecht lood, oud voegwerk of gewoonweg achterstallig onderhoud zijn vaak de oorzaak van lekkage rondom schoorstenen. Ook zonder lekkage worden oude schoorstenen tegenwoordig vaak verwijderd.

Schoorsteen als oorzaak van lekkage?

Slecht of oud lood, slecht voegwerk of oud voegwerk of mos op de voegen kan een oorzaak zijn van lekkage bij een schoorsteen. Voegwerk met mos erop is vaak geen goed teken. Het voegwerk wordt poreus en laat vocht door. Ook het lood dat om een schoorsteen blijft erg lang goed, echter na 40 of 50 jaar moet het  worden vervangen omdat de kans op scheuren dan erg groot is. Laat uw schoorstenen tijdig onderhouden. Wij zijn u graag van dienst!

Schoorsteen repareren of laten verwijderen?

De meeste ouderwetse gemetselde schoorstenen zijn niet meer in gebruik. Vroeger is de kachel er al uit gehaald en het restant is een halve schoorsteen die op de dakconstructie leunt. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar het is niet ideaal. Een schoorsteen was vroeger altijd functioneel, is de functie weg dan behoudt men alleen nog een risico dat ook nog extra onderhoud vraagt.

Schoorsteen verwijderen
We zien steeds vaker dat men er voor kiest de schoorsteen te laten verwijderen. Zo wordt lekkage in de toekomst voorkomen en in veel gevallen staat het ook nog mooier en strakker.

Schoorsteen repareren
Natuurlijk kunt u ook uw schoorsteen laten repareren. Wij voegen alles opnieuw in en voorzien uw schoorsteen van nieuw lood en een nieuwe kap.

Wilt u meer informatie over deze keuze? We denken graag mee!

  • Bij ons kunt u rekenen op een eerlijk advies, ook wanneer er voor ons niets te repareren valt.
  • Goede communicatie en heldere afspraken; met oog voor uw persoonlijke situatie.
  • Wij denken in oplossingen; bij schadeherstel, maar ook preventief denken we graag met u mee.