Gevelrenovatie

Vaak worden problemen met een gevel te laat opgemerkt. Een muffe geur in huis, een rottend kozijn, afgebladderd stucwerk of schimmel of mos op de muur kan een indicatie van achterstallig gevelonderhoud zijn.

Restauratie van uw gevel

Restauratie van een gevel kan plaatsvinden wanneer de achterliggende oorzaak van de problemen is gevonden. Verouderd voegwerk zorgt bijvoorbeeld voor aantasting van het metselwerk. Soms zit het probleem niet in de gevel, maar is er sprake van een lekkende waterleiding of optrekkend vocht vanwege een slechte fundering. Wanneer het probleem in de gevel blijkt te zitten gaan wij aan de slag. Heeft u geen idee waar de problemen vandaan komen? We komen gratis langs om de gevels te inspecteren.

Vensterbanken en oud stucwerk

Ook voor de restauratie van vensterbanken en oud stucwerk kunt u ons inschakelen. Vaak lopen nieuwe eigenaren van een woning er tegen aan dat de bekleding van een vensterbank aan de buitenkant wat gedateerd is en wel gerestaureerd mag worden. Ook kunnen scheuren in het stucwerk zorgen voor ongewenste vochtopname door de muren.

We kunnen het stucwerk repareren of de omlijsting van de kozijnen vervangen met rollagen en een mooie voeg. We denken graag met u mee!

Monumentale gevels restaureren

Restauratie van monumentale panden vraagt om een speciale aanpak. Deze monumenten moeten volgens vastgestelde normen worden hersteld en er moet rekening gehouden worden met de bouwwijze, materiaalgebruik en dus ook wijze van restauratie. Het uitkappen van een monumentale voeg kan desastreuze gevolgen hebben terwijl slijpen de beste oplossing is. Wij kennen het voegersvak als geen ander en kunnen deze monumentale gevels op traditionele wijze restaureren.

  • Bij ons kunt u rekenen op een eerlijk advies, ook wanneer er voor ons niets te repareren valt.
  • Goede communicatie en heldere afspraken; met oog voor uw persoonlijke situatie.
  • Wij denken in oplossingen; bij schadeherstel, maar ook preventief denken we graag met u mee.