Gevelonderhoud

Voorkomen is beter dan genezen, wilt u zeker weten dat uw gevel er nog tiptop bij staat? Heeft u geen idee hoe oud het voegwerk eigenlijk is? Of wilt u advies over wat te doen tegen mos, schimmel en optrekkend vocht?

Goed onderhoud voorkomt schade

Goed gevelonderhoud voorkomt dat u last krijgt van vochtschade of schimmels in uw woning. Een goede buitengevel laat geen vocht door, maar kan wel vocht afgeven. Het is belangrijk om niet alleen het voegwerk, maar ook het eventuele stucwerk of tijdig te onderhouden.

Impregneren

Natuurlijk zijn er invloeden op de gevel waar u verder geen controle over heeft; een buitenmuur op het zuiden krijgt veel zonlicht te verduren en een muur op het westen veel regen en wind. Door uw gevel te laten impregneren draagt u bij aan de weersbestendigheid van uw gebouw. We brengen een ademende laag aan waardoor uw gevel geen water meer kan doorlaten. Vooral bij licht voegwerk is dit zeer aan te raden. De voeg blijft langer kleurvast en er zal minder verval en kleurverschil te zien zijn.

Reinigen van uw gevel of zonnepanelen

Bij goed onderhoud hoort af en toe ook een goede schoonmaakbeurt. Gevels die zijn gemetseld of ingevoegd in een lichte kleur baksteen of voeg zijn gevoelig voor vuil. Ook de structuur van de steen en zelfs de voeg maakt hierin veel verschil. Een gladde voeg of gladde baksteen zal minder snel vuil vasthouden. Wij reinigen en impregneren uw gevel zodat deze weer een frisse uitstraling krijgt en vervolgens minder snel vies zal worden.

  • Bij ons kunt u rekenen op een eerlijk advies, ook wanneer er voor ons niets te repareren valt.
  • Goede communicatie en heldere afspraken; met oog voor uw persoonlijke situatie.
  • Wij denken in oplossingen; bij schadeherstel, maar ook preventief denken we graag met u mee.