Verstevigen

Het laten verstevigen van uw woning is in de meeste gevallen geen vrije keuze. Ook verandert er bij versteviging niets aan het aangezicht van uw woning. Wij begrijpen dat u liever niet in de rommel zit en gaan daarom altijd voorzichtig te werk.

Verstevigen van uw gevel

Veel huizen in Groningen hebben scheuren in de muren vanwege de aardbevingen. Het vakkundig laten herstellen van deze scheuren is van groot belang voor het onderhoud van uw huis. Via een scheur in de gevel kan vocht en vuil binnendringen waardoor uw huis minder bestand is tegen wind en regen.

Ook is het belangrijk dat de scheuren niet alleen worden gedicht, maar ook worden verstevigd. De kans op nieuwe scheuren bij een volgende beving wordt zo kleiner.

 

Spiraalanker of “wokkels” plaatsen

Bij het plaatsen van spiraalankers (in de volksmond ook wel wokkels genoemd) slijpen we de voeg eruit en spoelen we de muur schoon. Dan plaatsen we spiraalankers in twee-componenten-mortel waardoor scheurvorming bij een eventueel volgende beving wordt voorkomen. Tot slot voegen we de uitgeslepen voegen opnieuw met een kleur mortel die het dichtst bij de bestaande voegen past. Het eindresultaat: een nette, degelijk herstelde gevel.

Preventieve versteviging?

Ook een preventieve versteviging van de gevel kan worden gerealiseerd. We kunnen onderzoeken waar eventuele zwakke plekken in het metselwerk zitten en deze plekken voor u verstevigen. Ook kunnen we op basis van uw advies rapport bekijken of het bedrag dat u krijgt uitgekeerd voldoende is om alle gewenste reparaties uit te voeren.

Als noorderlingen vinden we het belangrijk dat alle schades goed en eerlijk worden afgehandeld. We kijken met u mee en zijn u graag van dienst.

  • Bij ons kunt u rekenen op een eerlijk advies, ook wanneer er voor ons niets te repareren valt.
  • Goede communicatie en heldere afspraken; met oog voor uw persoonlijke situatie.
  • Wij denken in oplossingen; bij schadeherstel, maar ook preventief denken we graag met u mee.